Wat zijn de stappen bij een kraanlekkage

Als u te maken krijgt met een lekkende kraan in de keuken of badkamer, wilt u dit snel verhelpen. Naast het feit dat een kraan lekt erg vervelend is, wordt er ook nog eens onnodig veel water verspild. Dit is natuurlijk zonde van het waterverlies, maar gelukkig is er een eenvoudige en snelle oplossing om een lekkende kraan te repareren.

Een juiste start is de helft van het werk

Als u begint met het oplossen van de lekkage, sluit dan eerst de hoofdkraan om te voorkomen dat er meer water lekt. Zoek de oorzaak van de lekkage op, zodat u kunt bepalen wat gerepareerd moet worden. Bereid u voor door het gereedschap bij de hand te hebben en de juiste materialen te hebben als u een onderdeel moet vervangen.

Waarom uw kraan lekt

Een kraan lekkage kan meerdere oorzaken hebben. Er zijn een paar plekken die u kunt controleren. Kijk naar de uitloop van de kraan, als er water blijft stromen kan het binnenwerk van de kraan lek zijn of is het kraanleertje beschadigd. Als de kraan bij de hendel lekt, heeft het te maken met het binnenwerk of het kraanleertje dat niet goed meer functioneert.

Indien dit het probleem niet oplost, kunt u de volgende stap uitproberen. Als de kraan aan de onderzijde lekt, kan het zijn dat water via het kraangat lekt. Het lek kan ontstaan door een defecte hendel of lekkage in de behuizing van de kraan.

Aan de slag gaan met het oplossen van de lekkage in de kraan

Zodra u de watertoevoer heeft afgesloten en de oorzaak heeft gevonden, kunt u aan de herstelling beginnen. Begin met het weghalen van de knoppen en het handvat van de kraan, dit opent de weg naar de binnenkant. Daarna draait u het binnenwerk los om bij de pakkingring te kunnen, als deze beschadigd is dan kunt u deze vervangen.

Bij kraanlekkages speelt het kraanleertje vaak een cruciale rol. Na het repareren van de kraan, is het van belang om ervoor te zorgen dat alle onderdelen goed ontkalkt zijn. Als u alle onderdelen heeft vervangen, monteert u de kraan terug in elkaar door de stappen in omgekeerde volgorde te volgen.

Heeft u het probleem nog niet opgelost? [Bedrijfsnaam] kan helpen!

Indien de kraan na montage blijft lekken, is de kraan waarschijnlijk versleten en moet deze worden vervangen. Wanneer dit gebeurt, neem dan meteen contact op met Loodgietersbedrijf Frieslanddirect, we zijn er om u te assisteren. Voor het plannen van een afspraak of voor eventuele vragen, kunt u ons bereiken via 058 204 6211.

Snel een medewerker spreken?

Bel 058 204 6211

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Stappen om veelvoorkomende lekkages te vermijden
> Uw oude radiator vervangen zelf doen met deze stappen
> Aan de slag douchekraan ontkalken in 3 stappen