Aan de slag douchekraan ontkalken in 3 stappen

Bij het reinigen van uw doucheruimte denkt u misschien vooral aan de douchekop. Het onderhouden van de douchekraan wordt echter vaak over het hoofd gezien, terwijl er ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter de bediening van uw douchekraan bemoeilijken.

Het bedienen van de kraan kan lastiger worden door kalkaanslag en soms zelfs onmogelijk. Alles bij elkaar genomen, behoorlijk lastig. In deze tekst wordt duidelijk gemaakt hoe u het meest efficiënt uw douchekraan kunt ontkalken.

Ontdek hoe u met 3 simpele stappen uw douchekraan kunt reinigen

Maak een doek vochtig met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf dit over de douchekraan. Reinigingsmiddelen niet direct aanbrengen op de douchekraan om chemische reacties en mogelijke schade te vermijden. Laat het reinigingsmiddel even inwerken op de douchekraan. De tijd dat dit benodigd is, is afhankelijk van het specifieke product dat u gebruikt.

Maak de douchekraan schoon door water en een beetje afwasmiddel te gebruiken. Zorg ervoor dat het schuursponsje niet te ruw is wanneer u kalkaanslag verwijdert, om eventuele krassen te voorkomen. Het is van belang om de douchekraan droog te maken met een zachte doek voor een glanzend resultaat na voltooiing van de andere stappen.

Uw douchekraan beschermen tegen kalkaanslag: handige tips

Het is aan te raden om een waterontharder aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche zorgvuldig af, droog het opnieuw af en vermijd krachtige schoonmaakproducten. Op deze manier wordt kalkaanslag in uw douche voorkomen. Mocht u na het uitvoeren van deze richtlijnen en suggesties nog steeds moeilijkheden ervaren, voel u vrij om in contact te komen met Loodgietersbedrijf Frieslanddirect.

Snel een medewerker spreken?

Bel 058 204 6211

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Stappen om veelvoorkomende lekkages te vermijden
> Uw oude radiator vervangen zelf doen met deze stappen
> Wat zijn de stappen bij een kraanlekkage